یکی از نمایش های آیینی نوروز و زمان اجرای آن از نیمه دوم اسفند تا فرارسیدن نوروز است. این نمایش بصورت گروهی اتجام می گیرد. به این کشل است کهچند نفر از کسانی مه با نمایش عروسه گوله آشنایی دارند و شعر آن را حفظ هستند گروهی را تشکیل می دند. اعضای گروه شامل
1)خواننده
2) کاس خانم و ناز خانم: عروس های نمایش که نامزد غول و پیرمرد هستند و ایفاگران این نقش معمولا پسران نوجوان می باشند که لباس محلی زنانه می پوشند و با رقص و ادا در آوردن مردم را به وجد می آورند و از دست غول و پیرمرد فرار می کنند.
3)پیربابا: پیرمردی که با ریش سفید و لباس مندرس، با چوبدستی و کلاه قیفی رقیب غول و در پی کاس خانم و ناز خانم است. 4)غول: مردی تنومند با چره سیاه وکلاه شیطانب و زنگوله دار که چوبدستی بزرگی نیز در دست دارد.
5)کترا زن: دو نفر که کغگیرهای چوبی در دست دارند و آنها را زمانی که خواننده اشعار را می خواند به هم می کوبند و بندهایی ازشعر را تکرار می کنند.
6)دیاره زن: نوازنده دایره زنگی که با ضرب گرفتن، خواننده و رقاص ها را همراهی می کند.
7)واگیر کونان: همراهان و تماشاگرانی که به دنبال گروه نمایش راه می افتند و آنها را همراهی می کنند.
8)محافظ عروس: در بعضی از مناطق گیلان، مرد جوانی با لباس محلی و چماقی در دست، برای حفظ عروس از دست غول و مزاحمان همراه اوست.
9)کولبارکش: یک یا دو نفر با کیسه ای بر پشت، همه جا گروه را همراهی می کنند و پس از خاتمه بازی، تخم مرغ، برنج، گندم، عدس و سایر مواد غذایی و احیانا پول های دریافتی از صاحبخانه را جمع آوری کرده و در کیسه می گذارند.
از میان شخصیت های ذکر شده، نقش هایی که تقریبا در همه عروس گوله ها بازی می شوند عبارتند از: غول، پربابا، ناز خانم و کاس خانم.
موضوع عروسه گوله، رقابت عشقی بین دو نفر برای تصاحب ناز خانم و نوع مبارزه آن، همان مبارزات پهلوانی باستانی است. دو رقیب عشقی پیربابا و غول یا کوسه و غول هستند. در بعضی نمایش ها ناز خانم، عروس پیربابا است و غول میخواهد به زور او را از همسر پیرش برباید. در برخی هم غول عاشق دلخسته نازخانم است و پیر بابا رقیب. یا هردو نفر عاشقان سینه چاکند که مبارز می طلبند و در کارزار عشق حضور می یابند. اغلب در این نمایش پیربابا با تصاحب عروس، به رقابت عشقی پایانی خوش می دهد. در بعضی اجرا ها هم غول پبروز میشود و نازخانم و کاس خانم متأثر و غمگین می شوند.